петък, 27 март 2015 г.

Thalloderma тоалетен вазелин + тоалетно млякоПривет ! Пак съм тук :)


Ще ви покажа тоалетен вазелин и тоалетно мляко на една българска марка медицинска козметика - Талодерма. Продуктите се произвеждат във фармацевтични лаборатории Талодерма. Беше ми интересно да разбера нещо повече, затова посетих сайта им.
Ето малко информация от него:

"Фармацевтични лаборатории ТАЛОДЕРМА са основани през 1991 г. в гр. Варна
от проф. д-р Златко Пенев, д.м.н., международно признат български лекар и учен и съпругата му маг. фарм. Гергана Пенева, специалист по фармакогнозия, технология на лекарствата и аналитична химия.В последствие към фирмата се присъединяват синовете им - д-р Юлиян Пенев и д-р Станицвет Пенев. 
Понастоящем в ТАЛОДЕРМА работят 50 висококвалифицирани и вътрешно мотивирани сътрудници - лекари, фармацевти, химици, биолози, икономисти.
На застроена площ 1500 кв.м. са организирани сектори за иноваци, производство и качествен контрол с лаборатории по аналитична химия, фармакогнозия и микробиология."

Освен козметика се предлагат също лекарствени продукти и билки. Сега да минем на темата - моите продукти са тоалетен вазелин с роза и тоалетно мляко за комбинирана/мазна кожа.
От тоалетните вазелини избрах този с роза, но от серията има още няколко вида ( с лайка, с лавандула, с мумийо, невен др. ). Тубичката съдържа 20мл, и струва около два лева - два и нещо. Може да се използва за ръце, за устни и общо взето за сухи места. Моят вазелин има лек аромат на роза. Консистенцията си е като на нормален вазелин, мазна и не много твърда. Това нещо го заобичах още с първия път, когато го ползвах. Устните ми бяха ужасно зле в края на зимата. И под ужасно разбирайте УЖАСНО - нацепени, на люспи, супер сухи...болка, парене - много зле. Още щом купих вазелина го отворих и нанесох тънък слой и забелязах, че моментално успокои дразненето и паренето от сухотата. Ползвах го редовно няколко дни и устните ми наистина се пооправиха доста. Супер супер много си го харесвам и ще го ползвам и занапред. Единствения минус, който мога да сложа ( макар и да не е проблем за мен ), е че тубичката ми се пукна в горния край и сега изобщо не го отварям от долу, тъй като щом го стисна леко продукта излиза и от горе и от долу :D Но така или иначе го ползвам само вкъщи не е проблем. ( Моя приятелка също си взе такъв и нейната тубичка също се пукна отгоре )


                                       

Сега за тоалетното мляко - то ми беше препоръчано от същото момиче, с което си купихме заедно вазелините. Тя беше много доволна и реших да го пробвам и аз и се зарадвах, че имаше точно за моя тип кожа - комбинирана/мазна. Тубичката е 150 мл. и е около три и нещо - четири лева. Консистенцията е лека, наподобява лосион, не е прекалено течна. Има лек аромат, но не е натрапчив и не е неприятен. Минавам лицето си с млякото вечер преди да нанеса крем. Почиства кожата ми много добре, като премахва добре и грим ( с изключение на водоустойчив/дълготраен ). Не оставя кожата ми суха и не ми дразни на очите.

Набелязала съм си и един крем за лице на марката и смятам да го пробвам. Вие ползвали ли сте нещо на Талодерма ?!

                                                                                :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар