вторник, 15 ноември 2016 г.

Simple - Spotless skin - face wash | Review


Здравейте и добре дошли отново !

Надявам се, че сте здрави и се чувствате страхотно!
Аз се чувствам така, въпреки мрачното и студено време! От днес в блога ще има малко повечко писане - както бях споменала ще се опитам да водя блога и на български и на английски.Днес ще ви говоря за грижата ми за лицето и по-точно за почистването му. Simple Spotless skin е почистващ гел за проблемна кожа, т.е. бори се със зачервявания, пъпчици и т.н. И тъй като така и не съм успяла да изчистя кожата си от подобни неща реших да му дам шанс. Този гел е предназначен за дълбоко почистване, като също е подходящ за чувствителна кожа, тъй като не съдържа оцветители или парфюми.
Продукта съдържа цинк /който абсорбира излишното омазняване/, лайка /която има успокояващо действие и хамамелис /който тонизира кожата и свива порите/. Консистенцията е гелообразна със съвсем дребни бели частички, но не е твърде гъста, а аромата е съвсем лек и не се усеща особено.


Гела почиства добре кожата, като не я изсушава /за тези от вас, които не са посещавали блога ми - моята кожа е комбинирана и чувствителна/. На тубичката има надпис "Резултати от ден 1" - аз не забелязах действие спрямо проблемните зони. Като цяло щом почнах да ползвам този гел лицето ми се поизчисти за малко, след което пак започнаха да се появяват пъпчици...и общо взето кожата ми си остана в същото състояние. Така че не бих казала, че спомага точно за борбата с проблемната кожа, по-скоро е добър ежедневен почистващ продукт. Серията Spotless skin предлага и други продукти, така че е възможно да има видими резултати при използване на цялата серия.

Цената му беше повече от приемлива и смятам, че за £3 това е един добър почистващ продукт.

Желая ви страхотен ден! Бъдете усмихнати и позитивни!

Instagram: marissa_fierce


1 коментар:

 1. Страхотно ,че си сложила състава, добре е да се научим да се пазим .
  Трудно е да се запомнят всички лоши съставки,но има няколко ,които е хубаво да запомним и да избягваме .
  Propylene Glycol
  Пропиленгликолът е овлажнител, задържа водата да не се изпари от кожата. Продукт на химичен синтез.Пропилен гликол има малка молекула и се абсорбира през всички слоеве на кожата
  Може да предизвика дразнене и чувствителност на кожата, очите и белите дробове, дори и в много малки дози.Свързва се с токсичност за определени органи и може да предизвика ендокринни смущения.

  Sodium Lauryl Sulfate(SLS)
  SLS води до дразнене на кожата и може дза се свържес рак, смущения на ендокринната система, репродуктивна токсичност и невротоксичност.

  methylparaben
  може би най-опасен от всички ,свързва се с рак на кожата,гърдата и други заболявания,ендокринни смущения, репродуктивна токсичност, имунотоксичност, невротоксичност и дразнения на кожата.

  Струва ли си за 3 паунда да си го причиниш.
  Всеки има право на избор ,но наистина е важно да мислим за здравето ни .
  Всички ние сме излъгани ,че щом даден продукт е в мрежата и се продава ,то той е безопасен,за жалост идеята е съвсем друга и много тъжна.
  http://greenforbeauty.blogspot.bg/2016/11/11.html

  ОтговорИзтриване