сряда, 3 юни 2015 г.

Catrice Absolute Matt Palette ревю


  Здравейте!

Днес ще ви говоря за палитрата с матови сенки на Catrice - Absolute Matt. Откакто я имам доста често посягам към нея и просто се влюбих, но ако следите страницата ми сигурно сте наясно с това. 

                                            

Много исках да пробвам точно тази палитра, тъй като съм фен на матовите сенки. За мой късмет обаче щом отидох да си я купя я нямаше.. Бяха останали само Absolute Rose и просто се отчаях. И в отчаянието си започнах да повдигам леко всяка една палитра и намерих една единствена останала Absolute Matt, забутана под всички Rose палитри! (yeeeyyyy) 
Цената на палитрата е 10.19лв.

                                            
Опаковката е пластмасова, стабилна е и се затваря много добре. 
Absolute Matt съдържа общо шест нюанса - два светли, два средни и два тъмни. Според мен цветовете много добре се съчетават и могат да се използват както за дневен, така и за вечерен грим. 
Палитрата си има малка четчица, която още с първото ползване започна на окапва и апликатор гъбичка от другата страна, който е окей. За мен няма значение, тъй като имам други четки, които ползвам.

                                            
На гърба на палитрата има няколко съвета (кой нюанс къде е добре да се ползва и как да превърнем дневния си грим във вечерен).

                                            

                                            

                                             

Самите сенки са добре пигментирани (не много силно, но добре). С тях се работи изключително лесно, много лесно се нанасят, разнасят и преливат. 
Цветовете си нямат свои имена, но набързо ще кажа по нещо за всеки. Първият цвят в палитрата е снежно бял (ползвам го под веждата или във вътрешния ъгъл на окото). 
 
Втория цвят е бледо розов. Разнесен по клепача стои почти като бял, но все пак се забелязва леко розовеене.

 
Третия и четвъртия всъщност са доста близки. Разликата, която правя аз е че това кафяво, което е в ляво е една идея по-светло от това в дясно. Също и това в ляво ми се струва с по-хладен подтон, а това в дясно е някак по-топло. И двата ползвам освен на очите си и на веждите.

                                          
Последните два са най-тъмните нюанси. Единият е топло тъмно кафяво, а другият хладно тъмно сиво. Тях обикновено използвам само във външния край на окото, но разнесени по целия клепач са подходящи за вечерен грим. Търпят наслояване (за по-тъмен ефект). 
Сенките са меки на допир и много приятни. Трайността им варира от около 5 до към 10-12 часа. Ако съм без основа издържат около 4-5 часа и започват да избледняват. Ако съм с основа си седят около 10 часа, след което започват постепенно да избледняват, но изчезват напълно щом се мина с почистващ продукт. Не се събират в сгъвката на окото. Прашат се съвсем леко, но само при загребване с четката - не ми падат под очите докато се гримирам.


Супер много съм доволна и ползвам тази палитра с голямо удоволствие! 
Дори бих искала да опитам още някоя... А и между другото това е първият продукт на Catrice, който ползвам. Марката е доста хвалена, особено предвид фактора цена-качество. Определено за 10лв. сенките са доста добри. 

Вие имате ли тази палитра? Доволни ли сте от продуктите на марката? 
 
 

 

1 коментар: