четвъртък, 17 март 2016 г.

АЛТЕЯ ОРГАНИКС - Първи впечатления


Здравейте отново!


Днес светлините на прожекторите ще бъдат насочени към Алтея Ограникс и няколко тяхни продукта. Признавам си не бях ползвала нищо на марката до сега. Напоследък клоня доста към натуралната и био козметика и честно казано останах с много приятни впечатления от Алтея Органикс. Ако искате да видите защо - продължавайте надолу.

                                                                                                                                                                           

Алтея Органикс е първият български произдовител на сертифицирана био козметика, био масла, сертифицирани бебешки продукти и хранителни добавки. Основна дейност на фирмата е отглеждане на розови и лавандулови насаждения, дестилиране на етерични масла и производство на органично сертифицирани козметични продукти. Продуктите на Алтея Органикс са сертифицирани от Европейската и Американската директива за органичност. Прочетете още интересна информация за фирмата ТУК.

Продуктите, които ще видите в тази публикация ми бяха любезно предоставени за проба от екипа на Алтея Органикс, за което много благодаря! Мнението ми за всички продукти е базирано само и единствено на личния ми опит с тях.

В тази публикация ще ви споделя първите си впечатления от продуктите, като след време някои от тях ще си имат отделно ревю.

                                  


Започвам с органичен дневен крем с българско розово масло. Той пристига в супер удобна опаковка - бутилка от тъмно стъкло с помничка и наистина много, много я оценявам, тъй като е страшно удобна и не се налага да бъркам с ръце в самия продукт. О, и да не забравя да спомена - помпичката си има и предпазител. Хидратанта е подходящ за лице, шия и деколте, но аз лично за сега го ползвам само за лицето си. Задължително ще му направя ревю, но за сега ще кажа само, че като цяло продукта е лек и много приятен. Има аромат на роза естествено, който обаче не е натрапчив и силен.

                           

Следват три флорални води - една в пълен размер и две в sample size и те са:
*Органична розова вода от бяла роза /роза Алба/
*Органична розова вода от роза Дамасцена
*Органична лавандулова вода

Честно да си призная не ползвам често форални води, но естествено тези ме очароваха.
И трите имат страхотен аромат и аз ги използвам предимно за почистване и освежаване на лицето. Всъщност флоралните води имат доста приложения: за грижа за кожата - почистване, балансиране, могат да се ползват след душ, след излагане на слънце, при път и просто за всеки път, в който искате да се поосвежите и са подходящи за всякакъв тип кожа.

                             


                         

Водата от лавандула има наситен аромат и освен, че е подходяща за ред други неща можете да я използвате и върху спалното бельо - чаршафи, калъфки, завивки. Аромата е успокояващ и релаксиращ, така че е чудесен избор за подобна цел.

Водите от роза Дамасцена /розовото шишенце/ и от роза Алба имат сравнително леки и приятни аромати, които изобщо не са натрапчиви. И двете води ползвам като тоник - за освежаване и почистване на лицето. Водата от роза Алба ползвам и върху тялото си от време на време.

И трите води почистват, освежават кожата ми и я оставят мека и гладка и ви препоръчвам да ги опитате.

                                    

Балсама за устни всъщност е слънцезащитен, като има фактор 25 и отново е със съдържание на роза Дамасцена. Има чудесен и лек аромат, който не се усеща като се нанесе на устните.  Консистенцията е леко твърда и при нанасяне оставя бели следи. Омекотява и подхранва устните и се задържа поне около 2 часа. Исках да го оставя за по-топлото време, но блогърското в мен надделя и го пробвах веднага, пък и има срок на годност 9 месеца.


Това беше от мен за сега!
Можете да разгледате онлайн магазина на Алтея Органикс ТУК.
Фейсбук страница на марката ТУК

Не забравяйте да ме посетите в Facebook  и YouTube
До скоро!


2 коментара:

  1. Да, ползвам дневния крем и съм страшно доволна! Вече съм към края на бутилката, но върши чудна работа! :)

    ОтговорИзтриване