петък, 6 януари 2017 г.

GWA Natural eyeshadow palette | REVIEW


Днес ще си говорим за една палитра сенки на марката GWA London (Girls With Attitude), която беше напълно безизвестна за мен и реших да пробвам нещо тяхно. GWA предлагат четки за грим, мигли, изкуствени нокти, аксесоари и някои грим продукти, от които аз избрах, както се досещате, палитрата Natural.

Палитрата съдържа 12 нюанса предимно в кафявата и розова, натурална гама. Трябва да кажа, че цветовете са страхотни! Когато я получих даже не смеех да пипна, толкова много ми хареса. Съдържа нюанси, с които можем да създадем дневен, вечерен и дори по-блестящ грим. Повечето сенки са перлени, някои имат интензивен блясък, има няколко полуматови сенки, но общо взето дори и в тях се забелязват дребни блестящи частички. След малко ще разгледаме всеки от нюансите малко по-подробно, тъй като имам за всеки да кажа по нещо, но за начало ще обърна внимание на опаковката. Първо - материята. Не знам от какво точно е изработена, но наподобява велур и абсолютно всичко, всякакви дребни прашинки полепват и е ужасно трудно да се изчистят.Палитрата се затваря с...ластик. Това го виждам за пръв път и на мен лично не ми се струва удобно, доста по-добре щеше да е, ако имаше магнит или нормално капаче, все пак ластика се разхлабва с времето - мое мнение. Палитрата има огледало, което както знаете, ако ме четете аз винаги намирам за плюс. Огледалото не е голямо, колкото самата палитра, но е достатъчно. Има и парче защитна лента за предпазване на огледалото и сенките. Палитрата съдържа и четка с две страни - от едната имате апликатор гъбичка, а от другата четка - много странна, леко твърда и скосена на една страна, не я ползвам.Сенките си нямат наименования, за това ще ги номерирам от 1 до 12 от ляво на дясно.

Нюанс номер 1 е много блед розов нюанс и като казвам много блед имам превид много блед. Не оставя почти никакъв цвят по клепача, само блясък. Разпрашава се много леко. Подходящ е като хайлайт нюанс. 

Нюанс 2 е перлен прасковен цвят с розов подтон, който много ми хареса, но той също е доста леко пигментиран. Праши се леко - нищо фрапантно.

Следват няколко много сполучливи сенки. Нюанс 3 е страхотен розов, перлен цвят с металически завършек. Този и следващия нюанс номер 4 са със леко мазна, кремава консистенция и са пигментирани страхотно.

Та, нюанс 4 бих го описала точно като злато.. Тази е една от двете ми любими сенки в цялата палитра заради страхотната пигментация и добрата формула на самата сякна - просто се нанася като масло, без да се праши. Оставя страхотен блясък.

Продължавам нататък, следва нюанс 5, който наподобява розово шампанско. Тази сянка също е горе-долу добре пигментирана, но се праши и консистенцията е по-суха. А и между другото без дори да съм удряла палитрата или нещо такова тази сянка вече се отчупи, но я позалепих отново на място.

Стигнахме средата, нюанс 6 е доста дълбок и тъмен бургунди нюанс. Този нюанс се праши една идея повече от всичките, които изброих до сега, но е добре пигментиран. Има множество съвсем деликатни златисти частички.Нюанс 7 е най-най-най-голямото разочарование от всичките сенки в палитрата.  На пръв поглед е много необходим във всяка палитра нюанс - бледо кафеникав, матов нюанс, който да поставим в сгъвката на окото. Добре, обаче тази сянка е най-прашливото нещо, което съм докосвала до сега. Тя не само че се праши, ами направо се троши - да, натроши се цялата при опит да я суочна...просто натиснах съвсем леко и тя цялата се натроши и дори излезе от контейнерчето си. Моята реакция беше да събера каквото беше излязло и да го притисна леко, за да застане отново на място...евентуално...та в момента има нещо като дупка - ще видите в снимките малко по-надолу. Освен това сянката не е пигментирана въобще, нанася се много неравномерно, има много суха текстура, просто ужас.

Номер 8...също с много лошо качество, непигментирана, нанася се неравномерно, много суха. Не ми харесва.

Номер 9 е бледо розово с лек блясък, също се праши малко, но не прекалено. Има прилична пигментация. Самия цвят е почти същия като номер 3, с разликата, че номер 3 има много по-мека, дори мазна текстура и има повече блясък.

Нюанс 10 е втората ми любима сянка от палитрата. Има същата страхотна консистенция като номер 4, блясък и много добра пигментация. Много топъл бронз, дори бих казала кафеникаво-червен. Съжалявам, хич ме няма в описанието на цветове, но все пак затова са снимките. Няма да се повтарям тук, просто много добра сянка.

Следва номер 11, тъмно сива сянка, която също не е пигментирана почти изобщо. Също се нанася неравномерно и не е качествена въобще.

И последно, номер 12 - светло сива сянка, която суочната всъщност изглежда по-тъмна от тъмно сивата...(КАК?!?) Има прилична пигментация, но е доста прашлива и не мисля, че ще я ползвам много.Работата със сенките е също толкова смесена...някои от сенките се нанасят и преливат сравнително лесно, някои не толкова. От повечето попадат доста прашинки под очите, тъй като са прашливи.  Отново има малко, които са приятни за употреба.

Та това чудно съкровище струва 9.99 паунда или в лева това ще рече близо 23лв. Не. Не. Просто не. Дори и за тук (Англия) цената е абсурдна, едни Makeup Revolution с палитра Iconic за 4 паунда щяха да ми свършат чудесна работа. Просто разочарование, единственото "хубаво"нещо беше, че всъщност палитрата беше доста намалена, когато я взех и се утешавам с това, че няколко нюанса стават за ползване. Оставам със неприятно впечатление от марката, особено след като изчетох доста похвали специално за тази палитра. А ето и как точно ми се разтроши едната сянка, на горната снимка също се вижда.


Не обичам да изказвам негативно мнение, но няма как, продукта за мен не работи добре и цената му е доста завишена. Ревюто стана огромно, така че спирам до тук. Ако искате да хвърлите око на палитрата ето и официалния сайт на GWA.


Ако съм ви била полезна ще се радвам
 да споделите блога с приятелки. Посетете ме в:

INSTAGRAM: @marissa_fierce

E-mail: t.monika@abv.bgНяма коментари:

Публикуване на коментар